четвртак, 10. април 2014.

DOO DINAMIKA

DOO Dinamika osnovana je 1992.godine.Do danas je izgradila preko 50.000 m2 stambenog i poslovnog prostora na teritoriji Novog Sada.Većinu objekata su izgradili na Novoj Detelinari,mada su gradili i u ostalim delovima grada-oko sajma,centra,Liman,Cara Dušana,Kisačka i td.
Ovo preduzeće ima veoma dugu tradiciju,kvalitetni su i korektni.Svi objekti koje su gradili su uknjiženi,a stanovi se mogu kupiti i putem stambenih kredita.Cene kvadrata su do sada uvek bile nešto iznad prosečnih za tržište i lokaciju u datom momentu,ali su ih u poslednje vreme prilagodili.Veoma su profesionalni,vode računa o estetici i detaljima i stanovi su uvek maksimalno funkcionalno isprojektovani.Kupci koji su sarađivali sa njima ih toplo preporučuju.

VIZIJA

Vizija je građevinsko preduzeće koje aktivno gradi na teritoriji Novog Sada,bez većih pauza između dva objekta.Većinu objekata izgradili su u okolini Socijalnog,a gradili su i na Grbavici i u širem centru grada.
Imaju izgrađenu reputaciju veoma korektnog investitora.Svi objekti koje su gradili su uknjiženi i završeni u predviđenim rokovima.Cene kvadrata prilagođavaju situaciji na tržištu,a kvalitet gradnje i opreme zadržavaju.Stanovi se mogu kupiti putem kredita.Kupci koji su sarađivali sa njima imaju isključivo pozitivna iskustva.

VAER INŽENJERING

D.O.O. Vaer Inženjering iz Novog Sada bavi se investiranjem i izgradnjom stanova na teritoriji Novog Sada i prisutni su na novosadskom tržištu duže od decenije,tačnije od 1998.godine.U proteklom periodu izgradili su više od 30.000 m2 stambenog i poslovnog prostora.
U proteklih petnaest godina su od strane gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove nagrađivani za najboljeg investitora i izvođača radova u Novom Sadu,što je najbolji pokazatelj kvaliteta njihovog poslovanja.
Svi objekti koje su ikada izgradili su uknjiženi.
Poslednjih godina objekte zidaju većinom na Grbavici,veoma kvalitetno grade i stanovi su prvoklasno opremljeni.Stanove prodaju i putem kredita,a kupci su veoma zadovoljni.

среда, 9. април 2014.

ERKER INŽENJERING

DOO Erker Inženjering je porodična građevinska firma koja uspešno posluje od 1998.godine i možda čak i jedini investitor koji može da se pohvali sa čak 32 objekta na teritoriji Novog Sada.Osnivač i vlasnik je jedan od retkih investitora u Novom Sadu kome je građevina zanimanje.Pored kvalitetnih objekata,pristupačnih cena i praćenja trendova po pitanju materijala i opreme,Erker je poznat i po izlaženju u susret kupcima po pitanju prilagođavanja rasporeda stanova,opremanja po želji i dogovora oko dinamike isplate stanova-stanovi u izgradnji se prodaju na rate,voljni su da sačekaju da kupac ispuni uslove za dobijanje kredita,vrate kaparu u celosti ukoliko kupac usled nekih okolnosti odustane od kupovine i td.
Svi objekti koje je Erker izgradio na teritoriji grada su uknjiženi i na njihovom sajtu uvek mogu da se skinu dozvole i ostala dokumentacija za objekte koji su trenutno u izgradnji.Investitor koji već skoro dve decenije sa punim pravom slovi za jednog od najpouzdanijih u Novom Sadu.

MODENA GRADNJA-MODENA NEKRETNINE

Modena je građevinska firma koja na teritoriji Novog Sada aktivno gradi,ali u zadnje vreme sa većim pauzama između dva objekta.Paralelno se bave izgradnjom apartmana u Crnoj Gori.Biraju ekskluzivne lokacije,uglavnom centar grada i deo grada oko Socijalnog.Objekti su veoma kvalitetni,sa akcentom na estetiku,stanovi uglavnom funkcionalni i pažljivo isprojektovani.Uvek poseduju urednu dokumentaciju i svi objekti koje su do sada izgradili su uknjiženi.Cene kvadrata su im do sada bile nešto višlje u odnosu na lokaciju u datom momentu,što pravdaju kvalitetom,estetikom objekata i ekskluzivnim lokacijama.Često projektuju velike stanove od 100-200 m2.Stanovi se mogu kupiti i putem kredita,a kupci navode da imaju veoma pozitivna iskustva.

VLASINA INŽENJERING DOO

DOO Vlasina Inženjering je investitor i samostalni izvođač radova koji aktivno gradi na teritoriji Novog Sada,birajući većinom lokacije na Podbari i Grbavici.O kvalitetu njihovog dugogodišnjeg poslovanja dovoljno govori činjenica da se skoro nigde ne reklamiraju,a stanove prodaju zavidnom brzinom.Kako njihovi predstavnici  navode "njihovi objekti su njihova reklama" i to je u potpunosti opravdana tvrdnja.
Cene kvadrata su sasvim realne u odnosu na lokacije,kvalitet gradnje i ugrađene opreme,veoma se vodi računa o projektovanju tako da su stanovi maksimalno funkcionalni.Što se cena stanova tiče-nisu fiksne,ali ih ne spuštaju drastično.Uvek imaju kompletnu dokumentaciju i stanovi se mogu kupovati putem kredita.Svi objekti koje su ikada izgradili na teritoriji Novog Sada su uknjiženi,a stariji objekti koje su ranijih godina gradili nisu oronuli i kvalitetom i postojanošću fasada se lako mogu prepoznati.Iskustva kupaca njihovih stanova su i više nego pozitivna.

Kratak uvod u teme kojima ću se baviti

Poštovani posetioci bloga Novogradnja Novi Sad,

Kao iskusan dugogodišnji poznavaoc novosadskog tržišta nekretninama i gradnje u Novom Sadu uopšte,na ovoj stranici pokušaću da,u kratkim crtama,svoje znanje i iskustva iz praktičnih primera kupoprodaje stanova u nekoliko poslednjih godina podelim sa svima onima koji će ga smatrati korisnim.
To se pre svega odnosi na potencijalne kupce stanova direktno od novosadskih investitora.
Opisaću ukratko proverena iskustva kupaca sa većinom investitora koji trenutno aktivno grade objekte na teritoriji Novog Sada.
Osvrnuću se na dosadašnji rad aktuelnih investitora,papirološku ispravnost objekata koje je izgradio,kao i njihov kvalitet.
Iskreno sa nadam da će Vam moje iskustvo pomoći i dati početne smernice u traženju odgovarajuće nekretnine,ali Vam takođe toplo preporučujem da se pre konačne odluke o kupovini posavetujete sa preporučenim advokatom i arhitektom.